Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

(+359)885 711 791

гр. София 1000, ул. "Триадица" № 5Б, ет. 1

(+359)2 986 43 17

nikolov@zastrahovan.eu

Facebook

Търси
 

Безплатни онлайн консултации по застрахователно право

Адвокат Деян Николов > Безплатни онлайн консултации по застрахователно право

Безплатни онлайн консултации по застрахователно право

 

Моля, използвайте уеб формата по-долу, за да отправите към мен заявката си за безплатна онлайн правна консултация в областта на застрахователното право.

 

Моля, имайте предвид, че вашият въпрос няма да бъде публикуван, докато първо не бъде одобрен и съответно не му бъде отговорено. След като одобрен, въпросът, както и отговорът, ще бъдат публикувани по-долу на настоящата страница.

 

Стремежът ми е да отговарям на вашите въпроси своевременно, но е възможно и да не получите бърз отговор – ако спешно се нуждаете от правно съдействие, бихте могли по всяко време да се свържете се с мен, като за целта натиснете тук.

* Моля, имайте предвид, че отговорите, които публикувам не следва да се възприемат като правен съвет базиран на конкретни и изчерпателни факти и обстоятелства по определен правен въпрос. Информацията е предоставена с обща информационна цел, а не като решение на индивидуален правен проблем. Запазвам си правото да не отговарям на въпроси (съответно да изтривам от сървъра), за които считам, че попадат извън сферата на моята професионална компетентност. Отговорите, които публикувам на тази страница, се предоставят на основание чл. 24, ал. 1, т. 1, във вр. с чл. 38, ал. 1 от Закона за адвокатурата.

За всякакви въпроси и консултации по застрахователно право

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 коментара

 • Миглена
  Отговор 23.06.2022 в 15:40

  Здравейте, претърпях ПТП, за което е виновен другият участник. С мен се свързаха от неговата застрахователна компания, направиха оглед…. , днес получих писмо, че колата ми е оценена на тотална щета и трябва да прекратя регистрацията й в КАТ, като ще ми заплатят сумата от 2600 лв. В момента същата кола( всички параметри) е с пазарна цена 6000 . Мога ли да подам възражение за преразглеждане и може ли да не я обявяват на тотална щета ? Благодаря Ви !

 • Кристиан
  Отговор 12.12.2021 в 14:02

  Здравейте. Претърпях ПТП като пътник в лек автомобил, който самокатастрофира. В следствие на удара получих средна телесна повреда ( счупване на 2 лумбални прешлена ). Заведена е претенция към застрахователя на виновния водач.По време на ПТП бях без поставен предпазен колан (което е доказано от автотехническата експертиза). Въпросът ми е с какъв процент трябва да се намали обезщетението за съпричиняване при тази ситуация? Благодаря!

 • А. Славов
  Отговор 16.11.2021 в 15:51

  Здравейте! Преди 2 месеца претърпях ПТП, в което не бях аз виновен. Не съм пострадал, щетите са само материални. Виновен беше ирански водач на ТИР. Съответното органите на реда съставиха проткол и описаха щетите. След това заявих претенция към НББАЗ и обезщетението ми е изплатено, но не съм доволен от размера обезщетение. Може ли нещо да се направи?

 • Станислава
  Отговор 06.07.2021 в 18:29

  Здравейте, преди няколко дни претърпях ме леко ПТП , писахме двустранен протокол , понеже нямаше пострадали хора, а само материални щети.
  Оказа се , че отсрещната страна (която причини ПТП-то) е с изтекла гражданска отговорност.
  Как да процедираме от тук на татък.
  Какви права имаме, къде да ги търсим и в какви срокове?

 • Димитър
  Отговор 08.05.2020 в 17:30

  Добър ден адв. Николов
  Баща ми се пребра от Испания в Сърбия пука гума и се удря в мантинелата,при което започва да звани на застрахователите ,но никой не вдига телефона (случва се в 02.20 часа) на сутринта отново им звани,и отново никой не му вдига телефона. Поради обстоятелствата с вируса,се пребира,без повече да им звани.Когато заведохме щетите ни признават само 10% от сумата на която е застрахован автомобила.Отговорът им бе,че няма направен протокол,за това е такова обезщетението.
  Но в случая след като не му вдигат или връщат обаждането,как може човек в друга страна да знае какво трябва да направи?
  И питането ми е какво трябва да сторим за да си получим полагащата се обещетение

 • Вероника Тодорова
  Отговор 04.02.2020 в 13:02

  Здравейте!
  Автомобилът ми беше ударен от друг такъв на кръстовище. Водачът на другия автомобил беше виновен, защото е отнел предимството на сина ми, което беше описано в протокола на полицаите, дошли на мястото на катастрофата. Застрахователят на виновния водач по ГО отказва да изплати обезщетението за тотална щета, на което беше оценен автомобилът ми, защото не сме им предоставили големия талон. За съжаление при смяна на жилището, явно сме го изгубили и затова не можем да го придоставим. Имат ли право на отказ в тази ситуация? Предоставили сме им удостоверение от КАТ, че колата е дерегистрирана.
  Благодаря!

 • Биляна Шишманова
  Отговор 10.12.2019 в 15:18

  Здравейте адв. Николов, имам Каско на автомобила си и преди седмица той се замозапали пред дома ми. Аз сама потуших пожара. Дойде мобилен екип и направи протокол на щетите. Дойде пожарен екип на следващия ден и ми изготви документ според който палежа се дължи на късо съединеие с ел. инсталацията на автомобила. Пожелах колата да се направи в доверен сервиз .Застрахователя ми изготви възложително писмо за ремонт в най-близкия доверен сервиз, но в писмото имаше забележка, че не покрива точно ел. инсталацията на автомобила. В общите условия към каското има клауза, че се покрива точно такъв вид пожар. Отказват ми на база някаква точка на изхабеност и умореност на детайлите без даже да са видели колата в сервиз. Пуснах възражение към застрахователя и чакам отговор. Според мен те не желаят да правят точно най-трудната и скъпа част на колата ми, а остават разни пластмаси. Аз съм платила всички вноски към Каското и ГО в тяхната фирма. От тук ако ми откажат поправка на ел. инсталацията автомобила става за боклука. Предполагам, че тъй като колата е доста изгоряла под капака щетата е тотал и те искат да се измъкнат от отговорност. Какво мога да направя, ако откажат поправката на автомобила? Мога ли да заведа дело и да си търся правата по съдебен ред, ако се стигне до този развой на събитията? Има ли смисъл да заведа дело? Благодаря за отделеното време

 • Илиян Георгиев
  Отговор 21.11.2019 в 20:12

  Здравейте адв.Николов,имам застраховка пълно „Каско“ на застрахователна сума 12500лв. Претърпях ПТП със диви животни без вина.Автомобилът е в доверен сервиз на застрахователя.Преминаха огледите и многократно ме викаха в офиса на застрахователя да подписвам и представям всичко каквото са поискали. Преди два дни ми съобшиха, че автомобилът е с тотална щета запитах каква ше е сумата която ще получана и младежът ми отговори,че ще е 70 % от застрахователната сума т.е.около 8700лв. Днес получих известие,че трябва да бракувам автомобилът в КАТ и да представя документ при застрахователя,така и наптавих бракувах го днес.Днес попаднах на вашата страница и ни възникнаха въпроси които ме притесняват: застрахователна стойност на автомобилът и пазарна оценка на застрахователя.Това са две различни хипотези и ако ЗД приеме по пазарна оценка то застрахователната стойност се обесмисля. Защо съм сключил договор на застрахователна стойност 12500лв. като те могат да се позовават и на цена по пазарна оценка. Аз съм поставен пред свършен факт, че имам задължение да снема автомобила от отчет за да има плашане а ЗД може да се произнесе както си талкува по себеугоден начин за плащане.Хипотетично какво мога да направя ако ЗД постъпи некоректно към мен?