Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

(+359)885 711 791

гр. София 1000, ул. "Триадица" № 5Б, ет. 1

(+359)2 986 43 17

nikolov@zastrahovan.eu

Facebook

Търси
 

Адвокат застрахователно право

Адвокат Деян Николов > Адвокат застрахователно право

Адвокат по застрахователни дела

 

Имате възможността да получите правна помощ от адвокат по застрахователни дела, който е специализиран в областта на застрахователното право.

 

Предоставям правна защита на физически и юридически лица от цялата страна, независимо в кое населено място е сключена застраховката или е настъпил инцидентът. Съдействам и на лица, които са пострадали при инцидент, настъпил в чужбина и целят да получат застрахователно обезщетение. 

 

Управлявам адвокатска кантора, която предоставям правна защита и на:

 • работници или служители, които са пострадали при трудова злополука, във връзка с получаването на обезщетение от работодателя за претърпените от тях неимуществени и/или имуществени вреди;
 • физически и юридически лица за завеждане на дело срещу АПИ, общината или НКЖИ за получаване на обезщетение за вреди, претърпени вследствие от инцидент, настъпил поради неизправност на пътната, респ. железопътната инфраструктура;
 • моряци, във връзка с получаването на обезщетение за злополука, претърпяна по време на изпълнение на служебните им задължения на кораб;
 • служители на МВР, във връзка с получаването на обезщетение за злополука, претърпяна при или по повод изпълнение на служебните им задължения;
 • служители на Министерство на отбраната (вкл. военнослужещи),  във връзка с получаването на обезщетение за злополука, претърпяна при или по повод изпълнение на служебните им задължения.

 

Услугите, които извършвам в сферата на застрахователното право, са:

 

 • изготвяне на писмена претенция и правно съдействие за получаване на справедливо обезщетение от застрахователна компания;
 • изготвяне на писмено възражение до застраховател срещу постановен от него отказ по щета;
 • изготвяне на писмено възражение за доплащане до застраховател, който Ви е изплатил занижено обезщетение;
 • адвокатска защита и представителство пред съд по дело срещу застраховател;
 • юридическа консултация за действията, които можете да предприемете за получаване на обезщетение от застрахователна компания;
 • представителство пред чуждестранен застраховател за получаване на обезщетение във връзка с инцидент, настъпил в чужбина.

 

Горепосочените услуги се предоставят от мен в качеството ми на адвокат застрахователно право и застрахователни дела.

 

Услугите ми са свързани с всички основни видове застраховки, а именно:

„Гражданска отговорност“

Виж повече

„Каско“

Виж повече

„Имущество“

Виж повече

„Живот“

Виж повече

„Злополука“

Виж повече

„Трудова злополука“

Виж повече

„Карго“

Виж повече

„Помощ при пътуване“

Виж повече

„Професионална отговорност в проектирането и строителството“

Виж повече

За всякакви въпроси и консултации по застрахователно право

Опитен застрахователен юрист

 

В началото на 2016 година настъпиха промени в застрахователното право, тъй като беше приет изцяло нов Кодекс за застраховането. Новият кодекс за застраховане има своите плюсове и минуси, но няма как да не се придържаме към разписаните правила и процедури.

 

Добрият застрахователен адвокат трябва да е наясно с всички аспекти от тази област, независимо дали става дума за проблеми, свързани с имущество, живот, автомобили или дори трудови злополуки. Много хора, които са пострадали в катастрофа например, не са запознати с правата си, поради което често в практиката се случва да бъдат подведени от мними лица, които уж щели да им съдействат за получаване на „голямо“ обезщетение от застрахователя.

Адвокат Застрахователно Право СофияИменно поради тази причина, винаги, когато имате проблем от подобно естество, е важно да потърсите юрист от адвокатска кантора, който е специализирал в застрахователното право. Само и единствено по този начин може да защитите коректно интересите си! Добрият специалист по застрахователно право работи в цяла България, а не само в един район, например София.

 

Когато сключваме застраховка, ние придобиваме известно спокойствие и увереност, че имаме защита. Малцина са тези, които наистина четат всички общи условия в сключвания договор, а именно клаузи от Общите условия често дават основание на застрахователя да откаже изплащане на застрахователно обезщетение по заведена щета. Много често към нас се обръщат клиенти при отказ от страна на застрахователя.

 

Съвсем друг въпрос е определянето на размера на застрахователното обезщетение и дали е коректно изчислен. Именно в подобни случай може да потърсите правни услуги и консултация с адвокат, за да бъдете спокойни, че няма да бъдете ощетени или да се почувствате излъгани.

 

Независимо дали сте участник в ПТП, къщата ви е била наводнена, претърпели сте трудова злополука, случва се нещастие в чужбина или автомобилът ви е откраднат, важното е да имате сключена валидна застрахователна полица с застрахователни компании. Не го пожелаваме на никого, но при подобна ситуация, важно е да се свържете с правилния юрист, за да може да ви предостави информация какви са стъпките оттук насетне и най-важното – да защити интересите ви.

Претърпяването на имуществени и/или неимуществени вреди, вследствие на злополука по време на извършване на трудовите взаимоотношения, е сложен казус и търпи обстойна проверка. Дали може да получите обезщетение и в какъв размер може да бъде зависи от няколко фактора – вид на договор, наличие на застраховка, състояние на лицето.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

⚖️ Кой е най-добрият адвокат по застрахователно право?

За да може да се нарече добър един адвокат, той трябва да е постигнал отлични резултати в своята практика. Той трябва да е спечелил значителна част от всички заведени и водени дела от него. Също така трябва да може умело да предоставя разбираема информация на клиентите си. И не на последно място – прозвището добър адвокат се постига с опит във времето.

🏙️ Само в София ли работите?

Може да се свържете с адвокат Деян Николов на телефон 0885 711 791, независимо дали се намирате в София или в провинцията. Услугите се предоставят в цялата страна, без значение от местоположението на човек.

💲 Какво обезщетение мога да получа, ако съм пострадал при ПТП?

Пострадалите при ПТП лица могат да получат обезщетение за претърпените от тях неимуществени и имуществени вреди. Размерът на обезщетението за неимуществени вреди се определя в зависимост от редица фактори, свързани с конкретиката на случая, както и в зависимост от съдебната практика по подобни случаи.

🕴️ Мога ли да заведа дело срещу застраховател?

Краткият отговор на така поставения въпрос е – ДА, можете да заведете дело в съда. Разбира се всичко зависи от текущата ситуация, какво точно се е случило и дали наистина има правно основание да търсите правата си по съдебен ред.

💶 Какво да правя, след като ми отказват изплащане на обезщетение след ПТП ?

Тъй като всеки случай е индивидуален, най-добре да запишете час за консултация на телефон 0885 711 791.

💲 Колко струват услугите на адвокат по застрахователно право?

Тарифата и таксите зависят от няколко фактора, като до голяма степен отговорът на този въпрос зависи от времето, за което ще се ангажира самия адвокат и услугите, за които ще бъде потърсен.